DELAVNICA IZDELAVE PAPIRJA Z RECIKLAŽO

Ročna izdelava papirja je zabavno, kreativno, a zamudno delo. Princip ročne izdelave papirja, ki ga prikazujem, temelji na reciklaži - uporabim stare časopise, revije, dopise, kuverte, reklame ... tekstilne in rastlinske ostanke oz. vlakna ... dodam semena, cvetne liste, trave ... dišave, eterična olja, barvila ... vse je odvisno od navdiha in namena.

Tehnika je zelo atraktivna in primerna za izvedbo na rokodelskih delavnicah za otroke in odrasle. Slušateljem povem nekaj besed o zgodovini papirja, načinih izdelave, možnostih in potrebnih pripomočkih, potem se lotimo dela. Postopno, od faze do faze jih pripeljem do končnega izdelka - ročno izdelanega papirja z osebno noto. Slušatelji so vedno znova presenečeni nad svojo spretnostjo in zelo ponosni nase.

Pripravimo papirno / rastlinsko kašo, vedra z vodo in improvizirana sita. Izdelamo načrt oz. se dogovorimo o končnem izgledu personaliziranega papirja, nakar slušateljem pustim proste roke oz. jih samo usmerjam. In užitek se lahko začne. Nastajajo čudoviti papirji. Tudi če se komu načrt ponesreči, ni panike - popravi napako in se ponovno loti dela. V prostoru tudi diši, ker uporabljamo eterična olja ... Lepo je!

Rokodelska delavnica v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka:

 

BI ŽELELI TUDI SAMI ROČNO IZDELATI PAPIR? ALI PA ŽELITE, DA ZA VAS ORGANIZIRAM ROKODELSKO DELAVNICO?

Delavnico ročne izdelave papirja vodim na različnih lokacijah, če želite, pa jo lahko izvedem tudi pri vas.