CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

Celostna grafična podoba = kreativne rešitve z jasno določenimi pravili in navodili za pravilno rabo le-teh, izdelek / storitev jasno opredelijo in ga ločijo od konkurence.

Celostna grafična podoba podjetja  (CGP) ali le logotip je vaš prvi stik s potencialnim naročnikom. Ljudje smo vizualna bitja, videno naredi na nas podoben vtis, kakor stisk roke – tistega neodločnega, “mevžastega” ne maramo, premočnega in bolečega prav tako ne. Spomnite se tega, ko načrtujete podobo svojega podjetja oz. produkta. Barve nagovarjajo naša čustva. In pomembno je narediti vtis, dober vtis. Kajti namen vsake grafike je, da se vsidra v spomin tistega, ki ga nagovarjamo. Na zelo preprost način lahko s premišljeno načrtovano grafiko posredujemo bistvo naše dejavnosti in prepričljivo nagovorimo kupca.

A ni tako preprosto, kot se sliši. Celostna grafična podoba mora biti skrbno načrtovana. Imeti moramo jasno vizijo, veliko znanja in še več izkušenj. Pa tisti feeling za nekaj več …

Dobra celostna grafična podoba komunicira s svetom celovito, daje jasno sporočilo in je zlahka prepoznavna. Ima jasno določena pravila, ki jih moramo dosledno upoštevati. Le tako ima možnost, da jo trg prepozna in osvoji.

Slabo izdelana celostna grafična podoba slabo komunicira s svetom, ali pa sploh ne. Potencialnega kupca zmede ali ga celo odvrne, čeprav je izdelek dober. Med množico blagovnih znamk ni prepoznavna in ni zapomnljiva. Nima sporočila. Tudi če celostna grafična podoba ni tako slaba, a pravila njene uporabe niso jasno določena ali pa jih ne upoštevamo dosledno, je potencialni kupec ne prepozna in je zmeden. Blagovna znamka se vsidra v podzavest kupca, je celo pomembnejša od izdelka samega.

Celostna grafična podoba je sestavljena iz primarnih in sekundarnih elementov.

Primarni elementi CGP = logotip / oblika, barvna shema, tipografija, slogan

Sekundarni elementi CGP = dokumentacija / dopisi, računi …, vizitka, žig, kuverta, zastava, embalaža, spletna stran …

Oglejte si nekaj znakov in grafičnih elementor, ki sem jih oblikovala za različne naročnike:

ZAUPAJO MI: