DELAVNICE – LILA STUDIO

Strokovno vodene rokodelske delavnice so odličen način pridobivanja novih znanj in izkušenj "iz prve roke". Iz izkušenj vem, da delo z rokami slušatelje popelje v čisto druge dimenzije. Ob delu sprostijo svoje čute, se umirijo in "odprejo"; globoko v sebi najdejo potenciale, za katere mogoče sploh niso vedeli, da jih imajo. Čudovita izkušnja, ki jo nekateri želijo prenesti v vsakdanjo prakso.

Rokodelske delavnice doživljam  kot smiselno nadaljevanje moje empatije do ustvarjanja. Ljubezen do oblikovanja, več kot 20 let strokovnih izkušenj in obvladovanje rokodelskih veščin s0 poglavitni razlogi za to, da želim svoje znanje širiti naprej med ljudi.

Prepričana sem, da je treba ohranjati bogato tradicijo oblikovanja tekstilij, širiti zanimanje zanjo in jo prenašati naprej. Moj namen je seznanjati otroke in mladino o načinih pridelave in predelave tekstilij in tudi drugih naravnih materialov, o mnogih različnih tehnikah in predvsem o možnostih uporabe v praksi. Predvsem praktično delo je tisto, kar jih najbolj zanima in jim je tudi najbližje. Vodim:

Delavnice so primerne za izvedbo v okviru kulturnih ali tehniških dni, tematskih izletov ali pri izbirnih predmetih; v srednjih šolah lahko tudi v okviru projektnih tednov, izbirnih vsebin in / ali kot atraktiven prikaz tehnik pri raznih (tudi mednarodnih) izmenjavah dijakov. Vsebino delavnice vedno prilagodim vašim željam in potrebam, prilagodim se skupini in prostoru.

Delavnice mokrega polstenja volne, ročnega barvanja tekstilij (s sadjem, zelenjavo in naravnimi barvili) in oblikovanja s papirjem so seveda primerne tudi za odrasle. Pripravim sproščujoče vsebine, kjer v skupini ustvarjamo z rokami in sproščamo vse čute. Udeleženci med seboj izmenjujejo lastne izkušnje, spoznavajo nove tehnike in se predvsem sprostijo. Ustvarjalne delavnice lahko prilagodim tudi ljudem s posebnimi potrebami. Običajno ustvarjamo v manjših skupinah, lahko pa pripravim tudi individualne ure.

Ustvarjalne delavnice za starejše so prijetna oblika druženja, preganjanja samote, način urjenja motorike in ohranjanja ročnih spretnosti. Lepo je, ko zaposlim skupino osamljenih ljudi, jim oživim čute in osmislim dan. Zraven klepetamo, navezujemo stike, kakšno zapojemo … Pričaramo lepe uporabne predmete in dokažemo, da je lahko vsako življenjsko obdobje ustvarjalno in produktivno.

Ustvarjalno delavnico lahko pripravim kot enkratni dogodek (1 – 4 ure) ali kot kontinuirane delavnice (1-krat tedensko, 1-krat mesečno …). Vedno se prilagodim naročniku, tako vsebinsko kot tudi časovno.

VAS ZANIMAJO STROKOVNO VODENE ROKODELSKE DELAVNICE?

POLSTENJE, OBLIKOVANJE S PAPIRJEM, TA MAL' KRUHK