KREATIVNO 2021

 

Naj bo leto 2021 kar se da kreativno in radostno. Umirimo se, osredotočimo se na nove izzive, zastavimo si nove cilje in zaupajmo vase!

Posvetimo se raziskovanju in delu, ne zadovoljimo se prehitro, ampak iščimo presežke.  Na področju, ki nas zanima in ki ga obvladujemo. Ne dovolimo si kritizirati reči, na katere se ne spoznamo. In pustimo, da vsak dela to, kar najbolje zna in v čemer je res dober.

Poskušajmo pozitivno vplivati na naše prijatelje, okolje, družbo. Ves čas imejmo v mislih, da nič ni samoumevno. Ne čist zrak in voda, ne topel dom in družina, ne hrana in delo, ne ljubezen in prijateljstvo. Za vsako od teh vrednot se moramo maksimalno potruditi in biti zanjo tudi maksimalno hvaležni. Poskušajmo živeti in delati tako, da bomo kar najmanj onesnaževali okolje. Razvijajmo nove produkte, vendar take, ki bodo imeli dolgo življenjsko dobo, mnoge načine uporabe in bodo trajnostni. Reciklirajmo in ponovno uporabimo materiale, ki to dovoljujejo. Ne mislimo zgolj nase, temveč na širšo skupnost in predvsem na okolje.

Potrudimo se čimveč delati z lastnimi rokami! To je edinstvena izkušnja, na kateri sloni celotna civilizacija.