LILAStudio & Atelje AMUSE

Na povabilo Anje Musek, AMUSE, bom spomladi v njenem Ateljeju AMUSE vodila cikel delavnic Papir v uporabni umetnosti. Anja si je pred kratkim uredila čudovit atelje in razstavno-prodajno galerijo, kjer ustvarja in prodaja svoje polstene umetnine. Projekt Ateljeja AMUSE je zastavila širše. V njem bo, poleg svojih strokovno vodenih delavnic mokrega polstenja, občasno gostila tudi druge umetnike, oblikovalce, rokodelce ... Čudovit ambient poka od ustvarjalne energije. Anji sem resnično hvaležna za povabilo k ustvarjanju in strokovnem vodenju mojih delavnic v njenih novih prostorih.

Cikel Papir v uporabni umetnosti sem si zamislila kot sklop rokodelskih delavnic, primernih tako za začetnike, kakor tudi bolj spretne ustvarjalce. Svojo prakso, znanja in izkušnje bi rada delila s tistimi, ki jih papir kot ustvarjalni medij resnično zanima. Osredotočila se bom predvsem na odpadni papir in ga predstavila kot izziv in osnovo pri snovanju in oblikovanju uporabnih predmetov.

Na prvi delavnici v sklopu Papir v uporabni umetnosti, PISANE POSODE, bom predstavila nekaj tehnik in možnosti ponovne uporabe/predelave starega papirja v uporabne predmete. Posebej se bom posvetila eni od meni ljubih tehnik ponovne uporabe papirja in slušatelje naučila osnov te rokodelske spretnosti. Z veliko truda in potrpežljivosti si bo vsak izdelal svojo prvo uporabno posodo iz starega papirja čisto po svoji meri in okusu. Oblika, velikost, barva in funkcija izdelka bodo takšni, kot jih bo vsak udeleženec delavnice sam načrtoval.

Prvo delavnico PISANE POSODE bom vodila v soboto, 11. marca od 9h do 12h, v Ateljeju AMUSE na Cankarjevem trgu 6 v Škofji Loki.

Na naslednjih delavnicah v sklopu Papir v uporabni umetnosti bom predstavila še nekaj drugih tehnik ponovne uporabe/predelave odpadnega papirja, ki bodo zagotovo atraktivne in primerne za slušatelje različnih spretnosti in znanj. Pokukajte kdaj na spletno stran LILAStudia in obveščeni boste o aktualnih rokodelskih delavnicah, razstavah in ostalih dogodkih, ki jih pripravljam.

Strokovno vodene rokodelske delavnice so odličen način pridobivanja novih znanj in izkušenj "iz prve roke". Iz izkušenj vem, da delo z rokami slušatelje popelje v čisto druge dimenzije. Ob delu sprostijo svoje čute, se umirijo in "odprejo"; globoko v sebi najdejo potenciale, za katere mogoče sploh niso vedeli, da jih imajo. Čudovita izkušnja, ki jo nekateri želijo prenesti v vsakdanjo prakso.

 

 

 

 

Vas zanima cikel rokodelskih delavnic Papir v uporabni umetnost?

Želite, da rokodelsko delavnico orginiziram in prilagodim posebej za vas?